Ако се притеснявате за сигурността си защото много хора ползват компютъра ви, навярно заключвате с парола Windows профила си. По този начин защитавате личните си данни, защото профилът ви може да бъде достъпен само от онези, които знаят паролата за него. Има моменти обаче когато забравяме паролите си и това създава много проблеми. Това е една от причините хората да избират ненадеждни пароли, които не създават проблеми на хакерите.

 

И така, ако не може да си спомните паролата, не може да влезете в собствения си профил. Единственият начин за достъп до профила ви е да възстановите забравената парола. Ако не сте в състояние да направи това, вие никога няма да имате достъп до вашите лични данни.

 

Когато става въпрос за възстановяване на забравена парола, има много инструменти, за които се твърди, че са ефективни в това, но много малко от тях всъщност са полезни. В случай, че сте забравили паролата за Windows профила си и искате да получите достъп до данните си, ще се наложи да използвате средства за кракване на паролата.

 

От PC Mag ни препоръчват тези 4 инструмента за възстановяване на забравени пароли в Windows.

 

1. Offline NT Password & Registry Editor

Един от най-бързите безплатни средства е Offline NT Password & Registry Editor (ONP&RE). Този инструмент нулира паролата, вместо да я възстановява. Всичко, което трябва да направите е да въведете новата парола в празното пространство и да натиснете ‘ОК’.

 

2. Cain & Abel

Cain & Abel е известен Windows инструмент за възстановяване на забравени пароли. Той прилага различни техники за отключване на профили като Brute-Force, Cryptanalysis и Dictionary. Заедно с възстановяване на пароли, този софтуер е в състояние да записва VoIP разговори, да възстановява безжични мрежови ключове, да разкрива кеширани пароли и други. Накратко, този инструмент може да направи много повече неща от това просто да възстанови паролата на вашия профил.

 

3. Trinity Rescue Kit 

Trinity Rescue Kit е друг невероятен инструмент, който може да ви помогне лесно да възстановите вашата парола. Той работи не само на Windows, но и на Linux. Инструментът не изисква от вас да сте запознати с компютърно кодиране, за да разкриете паролата си. Освен възстановяване на пароли, този инструмент може също така да изпълнява широк спектър от задачи, като например почистване на диска, сканиране за вируси и така нататък.

 

4. OphCrack

Ophcrack е най-препоръчвания софтуер за Windows за възстановяване на пароли. Причината за неговата популярност сред професионалните потребители е неговия прост интерфейс и ефективност.

 

Вижте още как да възстановим забравена Wi-Fi парола