Android устройствата са достатъчно сложни и мощни, за да не се налага редовната им поддръжка, но все пак добра идея е от време на време някой да се грижи за това системата да е добре ‘почистена’.

 

В тази връзка специалистите съветват да не подценявате влиянието на добрите навици, един от които е да се научите да се грижите и организирате цифровия си живот. Идеята е да намерите подходящите приложения, които ще ви помогнат.

 

От PC Mag ни препоръчват  4 приложения за оптимизиране на Android OS. Преди да видите кои са те, кликнете тук, за да видите кои са най-добрите Android приложения за архивиране. Не пропускайте да видите и  тези 6 Android приложения за подобряване на интернет скоростта.  

 

1. CCleaner

CCleaner е многофункционално приложение, което анализира и почиства ненужните файлове, като по този начин освобождава ценно пространство. В резултат на това пък вашето устройство ще работи  много по-бързо. За да използвате приложението не е обходимо да разкодирате джаджата си, освен това може да го ползвате безплатно.

CCleaner може да изтеглите от тук

 

2. Startup Manager

Ако рестартирате често телефона си, може би се чудете защо стартиращият процес отнема толкова много време въпреки че имате един от най-новите модели. Подобно на всички операционни системи и Android може да бъде конфигурирана да стартира само тези приложения които са важни за вас. Проблемът е, че много приложения се добавят към ‘списъка за стартиране’ без дори да подозирате. Може значително да ускорите времето за зареждане на вашия телефон, ако отстраните ненужните приложения от този списък като използвате Startup Manager.

Startup Manager може да изтеглите от тук

 

3. History Eraser

С приложението History Eraser само с едно натискане може да изтриете историята на браузъра, дневниците с повиквания, текстови съобщения, историята на търсенето, историята на изтеглените от вас файлове, кеш файловете, данните от клипборда и много повече. Безплатната версия на приложението ще ви притеснява с реклами, ако искате да се отървете от тях ще трябва да преминете към платената версия.

History Eraser може да изтеглите от тук

 

4.  Duplicate Contacts & Utilities

Това е едно приложение, което ви предлага един изключително лесен начин да се отървете от повтарящите се контакти в списъка ви с контакти. Но това не е всичко, защото Duplicate Contacts & Utilities ще ви предложи още 14 полезни функции.

 Duplicate Contacts & Utilities може да изтеглите от тук