Селфи изображенията през последната година се превърнаха в един от най-отличителните символи на интернет културата. Популярният фенонен се разрастна с невероятни темпове и днес почти не можем да се сетим за знаметистост, която да не е използвала този начин да покаже себе си пред своите фенове.

 

Всяко едно селфи, което правим е създадено, за да бъде видяно и споделяно с други хора, а това ни принуждава да отделим малко време за предварителна подготовка. Има няколко полезни съвета, които не бива да забравяме, когато правим следващия си невероятен кадър, който искаме да споделим с всичките си приятели.

 

Ако отделите малко време и се фокусирате върху няколко важни неща ще успеете да създадете креативно и интересно изображение, което ще впечатли останалите. Ето и кои са елементите, от които зависи качеството на селфито ви, според BusinessInsider:

 

1. Източникът на светлина  

Първият фактор, на който трябва да обърнем внимание е светлината, тъй като тя влияе на всички елементи на изображението. Ако искаме да заснемем по-атрактивно селфи трябва да се постараем да поставим нейния източник стабилно пред себе си и така да уловим по-ясен и детайлен кадър.

 

Oт друга страна можем да експериментираме със светлината, за да акцентираме повече върху даден обект и да придадем още по-уникален ефект. Независимо от идеята, конкретния случай, настроение и хората заснети на снимката това несъмнено е най-важния компонент от вашето селфи.  

 

2. Обектите на заден план

Заснемането на по-атрактивно селфи изисква от нас да подберем внимателно всеки един компонент от изображението. Възможностите в това отношение са разнообразни, но фокусирането към привлекателен, мистериозен или дори провокиращ елемент на заден план винаги добавя неповторимо, допълнително усещане.

 

Основният акцент в снимката може дори да е именно този обект, което в доста случаи е интересно средство да изразим себе си и емоциите си. Цялата композиция зависи изцяло нас, но ако помислим предварително за източника на светлина и добавянето на друг компонент зад гърба ни можем да сме сигурни, че крайния резултат ще е доста по-вдъхновяващ.

 

3. Използвайте по-често камерата в задната част

Идеята бързо да заснемем лицето си от своя смартфон в повечето случаи предполага да го направим с камерата в предната на част. Съвременните устройства, обаче разполагат с много по-добри сензори разположени на гърба, които гарантират коренно различно качество на изображенията.

 

Улавянето на селфита с основната камера понякога може да е досадно, тъй като не виждате в дисплея точно какво снимате. Въпреки това по-високата резолюция несъмнено оказва голямо влияние върху крайния ефект на кадъра и е възможност, която е най-добре да използвате по-често, за да подсилите контекста на изображението.

 

4. Софтуерни инструменти 

Винаги можем да използваме и допълнителни инструменти, за да подобрим качеството на нашето селфи и привлечем внимание към определени детайли. Едно от най-добрите и лесни за използване приложения за редактиране на снимките ни е Perfect365, което е достъпно за двете най-големи мобилни платформи: Android OS и iOS. Опциите за промяна на кадрите са доста разнообразни и ще ви позволят бързо да добавите ефект, да изчистите замъглени обекти и др.