Имате ли нужда да подобрите математическите си умения? Нуджаете ли се от помощ, когато сядате да решавате квадратни уравнения или не разбирате задачите по тригонометрия?

 

Независимо на каква възраст сте може да увеличите познанията си по математика. За целта обаче трябва да инсталирате на смартфона или таблета си някоя от тези 4 математически игри за Android ОS.

 

Благодарение на тях ще се научите да работите с проценти, да решавате уравнения и тези умения след това ще може да използвате в супермаркета, в офиса и дори когато ви се наложи да помогнете на детето си за домашното му по математика. Информацията е на Mashable.

 

1. Countdown Maths Game

Countdown Maths Game ви дава шест числа, а вашата задача е да съставите от тях верен числов израз като използвате събиране, изваждане, умножение и деление. Играта има различни нива на трудност и включва режим за двама играчи ако решите да се състезавате с приятел.

 

2. 2Vars

2Vars е съкратено от “Two Variables” (две променливи). Играта ви дава израз с две неизвестни, а вие трябва да ги намерите в предложенията, които излизат по-долу. Тази игра ще ви помогне бързо да извършвате различни сметки, така че повече никога да не ви лъжат в магазина.

 

3. Simply Sudoku

Страстта към Sudoku може и да поутихна, но това не означава, че това не е една отлична игра която подобрява математическите ви умения. Simply Sudoku има различни нива на трудност, съвети, режим молив и различни графики.

 

4. Algebra Tutor

Ако вече сте овладели добре основните аритметични правила, може би сте готови за по-голямо предизвикателство. Algebra Tutor е за тези, които не само искат да се забавляват, но и да подобряват уменията си по математика.