Gmail се превърна в неразделна част от нашите ежедневни задачи. Google постоянно добавя нови функции към имейл услугата си и е много вероятно да сте пропуснали някоя.

 

Сега обаче ви предлагаме възможностт ‘да сверите часовниците си‘. От Make Use Of са съставили списък с 4 нови функции в Gmail, които заслужават внимание. Всички тези функции са вградени в Gmail и не е нужно да сваляте или инсталирате нещо.

 

1. Емотикони и нови теми

Емоджите са най-популярният нов език в интернет, който е наследник на емотиконите. Емоджите са специален набор от изображения и емотикони, които идват на помощ, когато сте твърде изморени, за да използвате думи, или пък нямате желание да го правите. Google наскоро обявиха, че са добавил множество нови емоджи в Gmail. За да вмъкнете някой от тях в имейлите си трябва да само да кликнете върху иконата ‘Insert Emoticon’ в прозореца ‘Compose’ и да изберете този, който искате.

 

В Gmail също така са добавени цял куп нови теми, като може и да качите ваши снимки. Освен това имате възможност да персонализирате темата с три инструменти за редактиране. За да промените темата, кликнете върху зъбното колело в горния десен ъгъл и изберете ‘Themes’.

 

2. Връщане на изпратен имейл

След почти пет години на бета тестване в Google Labs, Gmail официално пусна нова функция, наречена ‘Undo Send’. Веднъж активирана, тя ви дава кратък времеви прозорец, в който имате възможност да приберете обратно вашия имейл, преди той да достигне до получателя си. 

 

Кликнете върху зъбното колело в горния десен ъгъл и изберете ‘Settings’. Превъртете надолу до ‘Undo Send’ в General таба и кликнете върху ‘Enable’. Определете периода за анулиране и кликнете върху ‘Save Changes’.

 

3. Без повече ограничения за прикачените файлове

Gmail ограничава размера на файла, който можете да прикачите в имейла си до 25 MB. Това ограничение все още съществува, но вече не е невъзможно да изпращате големи файлове. Google Drive е единна онлайн услуга за Gmail и другите приложения на Google, която предлага 15 GB безплатно пространство за съхранение в облака. Ако искате да изпратите файл, който е над 25 MB, можете просто да го вмъкнете от Google Drive. Тази опция е на разположение в прозореца ‘Compose’.

 

4.  Управление на контактите

В горния ляв ъгъл на вашата пощенска кутия, ако кликнете върху падащата стрелка до "Gmail", ще имате възможност да отидат в ‘Contacts’. ‘Contacts’ ви дава възможност да слеете дублиращите се контакти в едно, автоматично да се актуализира информацията за контактите ви, като например телефонни номера, профили в Google+, и така нататък.

 

Вижте как да се уверите, че Gmail акаунта ви не е бил хакнат