Някога съжалявали ли сте, че сте изпратили конкретен имейл? Някога мечтали ли сте да можете да върнете изпратен от вас имейл? За щастие това не е фантазия. След почти пет години на бета тестване в Google Labs, Gmail официално пусна нова функция, наречена ‘Undo Send’.

 

Веднъж активирана, тя ви дава кратък времеви прозорец, в който имате възможност да приберете обратно вашия имейл, преди той да достигне до получателя си. Gmail обаче не е единствената имейл услуга, която ви позволява да правите това.

 

Има няколко различни приложения за iOS и Android, както и уеб услуги, които добавят бутон ‘Unsend’ към сегашния ви доставчик на електронна поща, дори и това да не е Google.  Благодарение на PC World можем да научим повече за тези 4 начина, по които можем да върнем изпратен от нас имейл.

 

1. Google Gmail

За да можете да работите с тази нова функция, ще трябва да посетите таба ‘General’ таба в менюто с настройки и да изберете ‘Enable Undo Send’ oпцията. От този момент нататък ще виждате допълнително съобщение, което ви уведомява, че ще можете в рамките на период от 5 до 30 секунди да прекратите изпращането на съответния имейл.

 

2. Criptext

Criptext е разширение за браузърите Safari и Chrome, което разширява времевия прозорец, в който имате възможност да приберете обратно вашия имейл. Няма значение дали вашето съобщение е седяло в пощенската кутия на шефа ви цялата седмица. Ако то все още не е прочетено, Criptext може да ви го върне обратно. Criptext също ви позволява да създавате саморазрушаващи се имейли, които се изтриват, ако не бъдат прочетени своевременно.

 

3. UnSend.it

Независимо дали става въпрос за правописни грешки, въвеждане на грешен получател, погрешно прикачен файл или случайно натиснат бутон ‘reply all’, UnSend.it ви предлага възможността да върнете вече изпратения имейл. Услугата е съвместима с повечето доставчици на имейл услуги.

 

4. Virtru

Virtru ви позволява да заключите файловете и съобщенията си с криптиране, което ги прави достъпни само за получателя, за който са предназначени. Преди да могат да прочетат имейла си получателите трябва да потвърдят самоличността си. Virtru също има Unsend функция, но тя не е достъпна в безплатната версия на приложението. Може да се ползвате от нея срещу $ 2,50 на месец.

 

Вижте петте инструмента за писане на по-добри имейли