Днес служителите в една компания не могат да работят без компютри, но не всеки един от тях има нужда от висок клас модели таблети, лаптопи или настолни компютри. Лаптопите и таблетите са полезни за хората, които са в движение, а  десктопите – за онези, които работят в офиса от бюрата си.

 

Не е задължително обаче, тези десктопи да заемат по-голямата част от бюрото. Продуктивността на служителите може да се запази дори ако те използват един ултра-малък настолен компютър. Освен това техническата поддръжка на тези компютри е по-лесна.

 

И така нека видим предложенията на CIO за 4 модела малки десктоп компютри, които са идеални за бизнеса. Освен очевидните ползи от технологична гледна точка, те ще допринесат за удобството на служителите на работното им място и ще се харесат както на собствениците на компании, така и на хората, които работят за тях.

 

1. Lenovo ThinkCentre M73

Този ултра-тънък компютър с размери 18,4 x 18,2 x 6,5 см тежи само 1,31 кг. Lenovo ThinkCentre M73 носи всички белези на една мощна машина. M73 може да работи с Intel Core процесорите до i7, може да има до 16 GB RAM и до 1 TB място за съхранение. А хората от ИТ отдела няма как да не оценят шестото поколение Intel vPro технология за по-лесно дистанционно управление и инсталиране на софтуер. M73 идва с предварително инсталиран Microsoft Office пакета, но vPro е опция само за някои от конфигурациите.

 

4_______-1

 

2. HP EliteDesk 800 G1

Размерите на EliteDesk 800 G1 са 17,7 х 18 х 3,3 см и тежи 1,32 кг. Цената му е малко по-висока от тази на Lenovo M73, но той е по-малък и пълен с полезни функции. Има два USB порта отпред и още четири USB порта на гърба. Можете да оборудвате HP EliteDesk 80 G1 с 120GB SSD диск или 1TB HDD. Софтуерът HP BIOSphere е предназначен да помогне в управлението на пароли и добавя допълнителен слой на сигурност преди да се зареди операционната система.

 

4_______-2_400_01

 

3. Asus EeeBox EB1036

Размерите на EeeBox EB1036 са 21,8 х 17,3 х 2,8 см и тежи 0,63 кг. EB1036 работи с Windows 8.1 Pro, има монтиран отпред USB 3.0 порт за бързи трансфери, възможност за прикрепване към монитор или зад HDTV в конферентна зала. Базовият модел EeeBox идва с 2 GB оперативна памет (може да се надстройва до 6GB) и до 1 TB място за съхранение. И не на последно място, компютърът е изключително тих – само на 28 децибела.

 

4_______-3

 

4. Google Chromebox for Meetings

Chromebox са устройства, базирани на операционната система Chrome OS и бяха представени още през 2012 година. Chromebox for meetings представлява специален набор хардуер, предназначен за обслужване на видеоконференции. В него влизат мини-РС система от ASUS, HD камера, дистанционно управление, микрофон и звуковъзпроизвеждащи тела. Chromebox for meetings позволява във видеоконференциите да участват едновременно до 15 човека. Към видео срещите могат да се включват и клиенти, които не използват системата Chromebox for meetings. Достатъчно е те да имат таблет, лаптоп или смартфон, както и Gmail акаунт.  

 

4_______-4_400_01