Western Digital представиха официално новото си поколение твърди дискове, които предлагат интересно съчетание между висока скорост на работа и ниска консумация на енергия. Гамата се казва WD Re+, като всеки един модел от нея ще е достъпен за потребителите с допълнителна гаранция за период от пет години. Едно от предимствата на хард дисковете е, че консумацията на енергия на версиите с 6TB памет е само 6 вата, предаде DigitalTrends.

 

Western Digital също така потвърдиха, че те са базирани на SATA интерфейса и ще осигуряват скорост за пренос на данни от 225МBps. Новите твърди дискове на компанията осигуряват защита срещу вибрации и разполагат с усъвършенстван Мulti-Axis Shock сензор, който улавя дори и най-малкия удар. Представителите на WD Re+ серията са оборудвани и с два процесора, които гарантират високата им производителност.

 

Моделите са базирани на много иновативни технологии, сред които Dual Actutor, StableTrac и No Touch, които подобряват работата им. Устройствата имат 3.5-инчов форм фактор и Cache памет, която варира между 32MB, 64MB и 128MB, като са в състояние да пренесат около 550TB файлове на година. Ще е интересно да видим на каква цена потребителите ще могат да купят новите хард дискове на Western Digital.