Популярният сайт за запознанства Plentyoffish стана поредната жертва на масирана хакерска атака. Хиляди потребителски имена, имейли и пароли бяха откраднати. Това дъобщава СЕО-то на сайта Markus Frind. Новината коментира Mashable.

 

Според Markus пробивът в сигурността на сайта е бил овладян. А всички засегнати пароли са били сменени. Въпреки това обаче, от сайта все още не са направили официално изявление по случая.

 

Интересно е да отбележим, че обстоятелствата около атаката са наистина странни. Историята е доста объркваща и ни кара определено да се замислим на кого да вярваме. Според постинга в блога на Markus Frind отговорен за атаката е аржентинският хакер Chris Russo. Той е осъществил деянието без опит да прикрие самоличността или IP адреса си. Frind твърди още, че хакерът се е опитал да го изнудва за пари.

 

В друг постинг в Grumo Media, Russo твърди, че не е хакер, а просто разработчик по сигурността, който е открил пропуски в защитата на сайта. Той и екипът му са разкрили пробива на жената на Frind, които от своя страна искали да го наемат за проучвания на платформата. След това обаче Frind обвинил Russo, че е откраднал база данни и иска да му съсипе живота. По всичко изглежда, че на този етап няма да разберем какво точно е станало със сайта, но ви съветваме, ако имате регистрация там да бъдете внимателни.