Хакерите от Anonymous успяха отново да блокират достъпа до официалния сайт на ЦРУ в интернет. В действителност това е втората атака над сървърите на агенцията само за период от два месеца. Новото DDoS нападение провокирано от членовете на групировката е имало за резултат прекратяване на достъпа до страницата за повече от 45 минути, предаде thenextweb.

 

Информацията за атаката бе разпространена от хакера Havittaja, който публикува официално съобщение в своя Twitter акаунт. Anonymous насочиха вниманието си към ЦРУ след като властите започнаха мащабно съдебно дело срещу популярния сайт за споделяне на файлове Megaupload и неговия създател, Ким Дотком. Предходното нападение срещу сървърите на агенцията, блокира страницата за над 3 дни, а според информацията сега сайта е бил офлайн в продължение на 45 мин.

 

Oфициално от ЦРУ не са коментирали засега данните, така, че вероятно тепърва ще получим потвърждение от нейните представители за новата DDoS атака. В последните седмици около Anonymous цареше затишие, но изглежда, че хакерите отново възстановяват нормалната си дейност. Предстои да видим коя ще бъде следващата жертва на групировката и дали ЦРУ ще позволи отново членовете и да пробият сигурността на компютърните и системи.