Snapchat продължава да е eдно от най-използваните мобилни приложения сред собствениците на смартфони и таблети. Създателите на популярното заглавие сега представиха официално най-новата функция в него, която се казвa Snapcash. Както името подсказва с нея ще можем да изпращаме реални пари до приятелите си към своите съобщения в Snapchat, предаде Neowin.

 

Ако искате да се възползвате от новата функция е необходимо единствено да въведе знака „$“ и след това сумата, която искате да изпратите директно от прозореца с чат сесията. Натискането на зеления бутон ще финализира трансфера, а Snapcash е разработена съвместно между компанията и Square. Партньорството между тях е и гаранция, че поверителните данни за банковата ви сметка ще бъдат защитени от хакери или други неоторизирани лица.

 

Oт компанията се надяват, че с новата функция ще ни демонстрират, че съвременните системи за мобилни плащания могат да бъдат достъпни, бързи и дори забавни. Snapcash ще може да се използва от потребители, които вече са навършили 18-годишна възраст и скоро ще е достъпна за всички потребители в глобален мащаб. Ще е интересно да проследим как тази функция ще се отрази на популярността на приложението сред собствениците на смартфони и таблети.