Домовете ни днес са по-футуристични и впечатляващи от всякога, благодарение на съвременните технологии и нововъведенията, които навлизат постоянно в ежедневието ни. Една от най-интересните характеристики на смартфоните и таблетите ни е възможността да наблюдаваме в реално време къщите си, дори когато се намираме далече от тях. Компанията Amaryllo представи официално новия си продукт, който се казва iCamPro FHD и извежда тази концепция в изцяло друго измерение, коментира SlashGear.

 

Създателите му го определиха като първия домашен робот, който е създаден да подобрява сигурността в домовете ни. За разлика от другите подобни устройства на пазара iCamPRO FHD може да вижда, чува, усеща и проследява движещи се обекти. Уникалният робот е в състояние да записва всяка секунда, в която не сте вкъщи и може да си комуникира постоянно с мобилните ви джаджи, за да ви държи в течение какво се случва в дома ви.

 

iCamPRO FHD е оборудван със серия от сензори и има 1080р камера, която автоматично се активира и следи всеки обект, който се движи, а след това ъплоудва данните директно в услугата Google Drive. Устройството е с компактни размери и може лесно да се държи в една ръка и може да стриймва в реално време без никакво забавяне, като използва 256-битова технология на криптиране. Официалните продажби на iCamPRO FHD стартират през май като цената на смарт робота на компанията ще е €125.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: