Mузикалните стрийминг услуги стават все по-популярни сред потребителите, тъй като ни позволяват лесно да откриваме ново съдържание и да го синхронизираме между всичките си мобилни джаджи. В момента са достъпни множество подобни предложения на водещите компании, а огромната конкуренция в сектора изглежда е принудила Twitter да промени своята стратегия. От компанията официално потвърдиха, че изтеглят от онлайн магазина App Store своето приложение #Music, информира Mashable.

 

По този начин потребителите няма да могат вече да го изтеглят на своите смартфони и таблети, а тези които са го инсталирали ще имат възможността да работят с него още няколко седмици. Twitter споделиха също, че спират музикалната си услуга от 18 април, а интересното е, че това е именно датата, на която през миналата година видяхме премиерата и. Компанията не разкри конкретната причина за това решение, но вероятно този ход е провокиран от невероятната популярност на другите популярни предложения в този сегмент.

 

Twitter Music бе създадена с идеята да ни позволи да откриваме музикално съдържание съобразно интересите ни по изцяло нов начин. Истината е, че въпреки множеството позитивни коментари за възможностите и тя така и не постигна успеха, който компанията очакваше от нея. Ще е интересно да видим дали Twitter планират да представят друга подобен проект в следващите месеци или това ще е последния и опит в сферата на музикалните услуги.