Мнозина потребители на Twitter останаха доста изненадани, тъй като от компанията изпратиха на доста хора имейли, в които ги подканват да променят своите пароли. Неслучайно това принуди голяма част от тях да си мислят, че профилите им са станали жертва на хакерска атака. Ако и вие сте един от тях добре е да знаете, че няма основание да се притеснявате за сигурността на акаунта си, предаде Cnet.

 

Oт компанията официално потвърдиха, че причината за тези имейли е системна грешка, която ги е изпратила до потребителите. Според данните на Twitter въпросните съобщения са получени от по-малко от 1% от регистрираните профили, което все пак е няколко десетки милиона души. Друго проявление на тази грешка е, че тя автоматично е изтрила паролите на част от тях, подканвайки ги да изберат нов код за достъп до микроблогинг платформата.

 

Тwitter е една от най-популярните страници в интернет и евентуална нова хакерска атака би могла да причини сериозни проблеми за компанията. Само преди няколко седмици бе представен официално новия дизайн на уеб сайта, който бе посрещат с противоречиви коментари от потребителите. Предстои да видим дали от Twitter ще публикуват официални данни за конкретните причини за системната грешка, която е довела до сегашната ситуация.