В съвременния свят, паролата е ключът към живота ни. Независимо дали тя отключва вашия имейл акаунт, вашия компютър или смартфон, изборът на парола е от жизненоважно значение за това дали вашата онлайн персона ще е защитена.

 

Ако загубите паролата си има голяма вероятност кибер престъпниците да ви нанесат непоправими щети. В най-добрия случай може да очаквате да намерите някои пакости в Twitter или Facebook акаунтите си.

 

В най-лошия обаче може да се стигне до кражба на самоличност, а това едва ли ще ви хареса. Ето защо е добре да знаете тези 3 лесни начина да се предпазите от избора на слаби пароли. Информацията е на PC World.

 

1. Осъзнавате, че имате проблем при избора на пароли

Първата стъпка към решаването на един проблем е осъзнаването, че той наистина съществува. Ако не осъзнавате, че имате проблем вие изобщо няма да търсите начини да го решите, нали? Но ако разбирате, че данните които съхранявате в мрежата са изложени на риск, то вие ще потърсите съветите на специалистите, за да намерите решение.

 

2. Използвайте приложения за създаване на надеждни пароли

Ако се доверите на техологиите ще установите, че можете да бъдете от хората с най-добрите пароли, които ви гарантират максимална сигурност. Независимо дали става дума за електронна поща или онлайн банкиране, използването на името на домашния ви любимец като парола не е добра идея. Ако обаче не може сами да се справите с избора на надеждна парола, кликнете тук, за да научите повече за тези 5 полезни приложения за създаване на надеждни пароли.

 

3. Използвайте мениджър за пароли

За да намалите лошите последствия за вас, трябва да използвате различни пароли за различните ви онлайн акаунти и да ги сменяте често. Ако обаче нямате феноменална памет, единственият ви изход е да използвате мениджър на пароли. Това е програма или уеб услуга, с помощта на която можете да съхранявате всичките ваши пароли на едно място в надеждно криптирана база данни, която е заключена с една основна парола. Така трябва да помните само една единствена парола. Ако обаче все още не сте убедени, че се нуждаете от такъв вид програма, кликнете тук, за да разберете защо е добре да използвате мениджър за пароли.