Тоshiba се превърнаха в първата голяма технологична компания, която разкри плановете си да включи бутони за достъп до услугата Cortana в своите нови лаптопи. Устройствата са оптимизирани за работа с Windows 10 и компанията вече представи първите си лаптопи, които ще работят с нея и сега реализираха премиерата на новия, елегантен модел Satellite C40-C. Устройството има компактен LED дисплей с 14-инчов диагонал, който поддържа HD разделителна способност, а малките размери го продават чудесен избор за потребителите, на които им се налага да пътуват често.

 

Toshiba Satellite C40-C се захранва от двуядрени Intel Celeron процесори, които са допълнени от HD Graphics графични чипове на компанията и 2GB DDR3L RAM. Teглото на лаптопа е 1.69 килограма, което означава, че лесно можете да го пренасяте в чантата или раницата си, като той ще дебютира с Windows 8.1, но е предвиден и безплатен ъпгрейд към Windows 10 OS. Teхнологията Burst Technology 2.0 ще осигурява повече мощност, когато се нуждаете от това и искате да стартирате тежки програми и приложения.

 

Вградената памет е 32GB, но тя може да се увеличи с 2 в 1 слот за SD/MMC карти, като можете да се възползвате и от предимствата на облачната услуга OneDrive. Другите характеристики включват батерия, която осигурява до 6.30 часа време за работа с едно зареждане, HD уеб камера с двоен микрофон, Stereo Box високоговорители и поддръжка за технологията Bluetooth 4.0. В заключение ще отбележим, че продажбите на новия, достъпен лаптоп на Toshiba ще стартират на европейския пазар през третото тримесечие на годината.