Toshiba Portege Z20t е последният лаптоп от висок клас на Toshiba, който привлича вниманието с елегантния си дизайн, ултратънките размери и дългия живот на батерията. Според официалните данни на компанията потребителите могат да очакват до 16 часа време за работа с едно зареждане, което е доста впечатляваща стойност. Устройството разполага с компактен 12-5-инчов дисплей с Full HD разделителна способност при яркост от 350 нита и поддържа до 10 мултитъч точки.

 

Допълнителната клавиатура ви позволява да го използвате като класически таблет, а високата му скорост на работа се гарантира от мощните Core M процесори на Intel. Toshiba Portege Z20t работи с Windows 8.1 OS и е достъпен в конфигурации с до 8GB LPDDR3 RAM памет и с 256GB SSD дискове. Графичният чип, с който работи лаптопа е Intel HD Graphics 5300, а опциите за свързване включват бързия Wi-Fi 802.11ac стандарт, технологията Bluetooth 4.0 и опционално 3G и 4G мрежите.

 

Основната камера е с 5-мегапикселова разделителна способност, като отпред има още един сензор, който може да записва Full HD. Сигурността на данните ни се гарантира от допълнителни софтуерни решения като Toshiba EasyGuard, Trusted Platform Module, Intel Active Management Technology. Компанията планира да стартира продажбите на Portege Z20t на европейския пазар в началото на следващата година.