Intel само преди ден представиха официално новите Broadwell процесори, които тепърва ще намират място на пазара в много устройства в месеците до края на настоящата година. Дългоочакваната архитектура бе отлагана многократно заради проблеми с производството на чиповете, но ето, че най-накрая е готова да намери мястото си в реални продукти на пазара. Любопитното е, че сега на Computex 2015 за първи път видяхме и модел, който се захранва от следващото поколение процесори на Intel, а именно Skylake.

 

Устройството е произведено от Toshiba и представлява лаптоп, който е оборудван с 360-градусова стойка, която го превръща в напълно функционален таблет. Компанията е кръстила атрактивният си продукт с името Astrea, като той също така разполага и с 13.3-инчов IPS дисплей, който поддържа 4K резолюция от 3840х2160 пиксела. Новият хибрид на Toshiba също така се възползва и от предимствата на RealSense 3D камерите на Intel.

 

Високата производителност се гарантира от Skylake процесор, който вероятно е с четири ядра и работи на 2.3GHz, но също така е допълнен и от 8GB RAM. Първият лаптоп с шестото поколение процесори на Intel също така ще предложи на потребителите си и USB Type-C конектор. На този етап, обаче нямаме данни кога можем да очакваме официалната премиера на хибрида на пазара, както и каква ще бъде цената му в Европа.