Японският технологичен гигант Toshiba реализира премиерата на най-новия си атрактивен продукт, който се казва UHS-II. Моделът представлява microSD карта от последно поколение, която според компанията превъзхожда всички останали на пазара по отношение на бързината. Toshiba UHS-II е най-бързата карта microSD карта в индустрията и предлага спецификации, които сме свикнали да виждаме в по-големите SD устройства, предаде Geeky-Gadgets.

 

Според официалните данни на компанията потребителите могат да очакват скорост за четене на информация от впечатляващите 260MBps. В същото време при запис на данни тази стойност достига до 240MBps, което също е доста сериозна характеристика. Toshiba също така потвърдиха, че планират в следващите месеци да продават версии с 32GB и 64GB памет на ултрабързата си microSD карта.

 

Моделите също така включват поддръжка за 4K разделителна способност, което се очертава и като другото им сериозно предимство. Трябва да отбележим също, че те осигуряват до осем пъти по-висока скорост за запис на данни от предходното поколение карти на компанията. В заключение ще отбележим, че все още не знаем кога и на каква цена Toshiba планира да стартира продажбите им на глобалния пазар.