Toshiba разработиха последния си продукт с идеята да привлекат вниманието на онези потребители, които се нуждаят от повече място за съхранение на данните си. Името му е Transmemory Pro и представлява USB устройство, което е достъпно и във версия със 128GB вградена памет. Компанията е интегрирала към нея и софтуер за сигурност, както и система за криптиране на паролите ни, предаде Geeky-Gadgets.

 

Новият модел поддържа USB 3.0 стандарта, който е десет пъти по-бърз от предходната версия на тази технология. Toshiba също така потвърдиха, че той е съвместим и с устройствата, които USB 2.0 портове, което несъмнено ще му позволи да работи с много повече джаджи на пазара. Скоростта за четене на информация е 222MBps, докато при запис на данни можете да очаквате трансфери с около 205МВps.

 

Transmemory Pro може да работи не само с Windows OS базирани конфигурации, но също и с Mac OS X устройствата на Apple. Компанията вече стартира продажбите на новите USB 3.0 модели в своя онлайн магазин и скоро се очаква те да са достъпни и в търговските вериги по цял свят. Цената на базовата версия със 64GB памет е €95, докато моделът с двойно повече капацитет може да бъде купен за около €145.