Независимо колко много се стараем смартфоните или таблетите ни винаги да бъдат заредени с достатъчно батерия, за да издържат пътуването ни винаги можем да се озовем в ситуация, когато тя се изразходва на пълен капацитет. Разбира се най-добрият случай е да разполагате с допълнително зарядно или батерия, с която да се справите с този проблем. Модният бранд Tommy Hilfiger сега предлага интересно решение на потребителите с новия си елегантен продукт, предаде CNet.

 

Нейните дизайнери са си партнирали с компанията Pvilion в разработването на нова серия якета за двата пола, които са оборудвани със соларни панели в задната част. Благодарение на тях ще можете да разполагате с допълнителна енергия, с която да заредите мобилната си джаджа, докато се движите. Ако ги погледнете отпред няма да забележите никаква разлика с класическо, спортно яке, което е едно от предимствата на този продукт на Tommy Hilfiger.

 

Добре е да знаете, че въпросните соларните панели са създадени от олекотен, водоустойчив и гъвкав материал от аморфен силиций. Въпросните компоненти генеират енергия от слънчевите лъчи и след това я съхраняват в батерия с мощност от 6000mAh, която е поставена в предния джоб. Допълнителни USB портове позволяват да зареждате две устройства едновременно, а соларните панели могат да се махат, като якето вече се продава в Европа на цена от €490.