Ако искате да се отпуснете и да се отървете от стреса с нещо, което не е свързано по някакъв начин с компютър, вижте най-добрите ресурси за китара онлайн. Някои хора винаги са искали да се научат да свирят на китара. Има песни само с три акорда, които могат лесно да се засвирят. Такива песни могат да ви запалят за цял живот. И когато ги научите перфектно, изведнъж осъзнавате, че има още стотици други песни, които бихте искали да научите, ако и да са по-трудни. Остава въпросът къде да намерите акорди за песни, които да практикувате насаме за удоволствие. Вижте 4 изключително добри сайта за тази цел – не само защото ще намерите акорди на любими песни, но и защото можете да вземате безплатни уроци по китара:

 

 

 

 

1. Chordie

Chordie е една от най-големите библиотеки с акорди и огромна общност от китаристи, които обичат музиката толкова много, че прекарват времето си като се опитват се да разберат акорди за някоя песен, а след това публикуват своите открития. Сами ще откриете, че песните, които са изброени тук са като цяло с доста точни акорди и с тях ще засвирите най-готините песни за нула време. Е, понякога има и грешни текстове и акорди, но не се разочаровайте – все пак и това, което има не е малко.

 

2. Ultimate Guitar

Ако все пак сте се разочаровали от Chordie или просто сте станали прекалено добри, тогава опитайте с Ultimate Guitar. Има музикални ревюта, статии, интервюта, и форум. Ultimate Guitar ви среща с една огромна общност, където можете не само да откриете акорди за китара на песните, но и да се потопите напълно в света на музиката, докато се учите да свирите нови песни. Любимата ви част от сайта ще стане Top 100 tabs, където ще oткриете някои от най-великите песни, които можете да чуете по радиото, и които искате да научите да свирите. 

 

3. E-Chords

Ако напредвате с китарата и Ultimate Guitar постепенно се превърне в любимия ви сайт, то E-Chords може да се окаже непосредствено след него по предпочитания. От главната страница, ще откриете, че можете да търсите песни на изпълнители, албуми, композитори, заглавия на песни, както и да използвате само част от текста, което е много полезно, когато просто не можете да си спомните заглавието на някоя песен. Този сайт е повече като едно страхотно онлайн приложение, отколкото социална мрежа от китаристи, както е случая с предходните два сайта. С него можете да научите как да свирите всяка песен като използвате най-подходящия за вас формат.

 

4. Heartwood Guitar

Heartwood Guitar не е гигантска библиотека с акорди на песни, а място, което ще искате да ползвате, заради някои невероятни безплатни ресурси, за да се научите как да свирите на китара, със сто велики класически песни, включително и акордите към тях.  Има ли място в живота ви за свирене на китара? Или вече сте професионалист? И в двата случая имате нужда от тези 4 прекрасни сайта, за да се забавлявате. Успех.