Вижте някои от най-популярните начини за сваляне на онлайн видео с уеб приложения:

 

1. Clipnabber

Един лесен начин за теглене на онлайн видео. Въвеждате URL на клипа, който искате да изтеглите и след това избирате бутона Nab!. Файловете се записват с разширение .flv.

 

2. Zamzar

Освен изтегляне и конвертиране на видео от интернет към AVI, MPEG, 3GP, MP4, MOV и т.н., можете също така да конвертирате снимки, ZIP файлове, аудио файлове, и други.

 

3. Vixy

Това е услуга, която съчетава изтегляне, конвертиране, и инсталация на desktop програма (ако желаете). При използването на този сайт не е нужно да имате FLV плейър, тъй като можете да конвертирате видео файла във Windows формат (също като Zamzar).

 

4. VideoDL

VideoDL е Ajax приложение коeто ви позволява да сваляте видеоклипове на вашия компютър. VideoDL поддържа YouTube, Google Video и Break.com. За да изтеглите даден видеоклип трябва да копирате линка на страницата и да кликнете върху "Get It!". След като сте запазили файла на твърдия диск, проверете дали разширението на файла е .flv.

 

5. KeepVid

Можете да теглите видео от най-различни сайтове. А в случай, че не знете какво ви се гледа, на главната страница имате списък с най-гледаните клипове.

 

6. DownThisVideo

Свалянето на видео става с въвеждане на URL-а на клипа, който искате да изтеглите.

 

7. KcoolOnline

Свалянето на видео става с въвеждане на URL-а на клипа, който искате да изтеглите. Освен това имате конвертор на видео формати чрез URL или файл.

 

8. MediaConverter

Тази услуга е за конвертиране и сваляне на онлайн видео. Изглежда като да е по-подходяща за видеоклипове от YouTube. Особеното тук е, че трябва да си създадете профил.

 

9. Hey! Watch

Hey! Watch кодира видео в различни формати, включително HD. Графичният интерфейс е много хубав и има много функции и опции, като например възможността за прехвърляне на всяко видео от интернет директно на FTP сървър или онлайн място за съхранение.

 

10. VideoDownloader

VideoDownloader е разширение за Firefox, но също ви позволява да копирате URL от най-различни сайтове като Blip.TV, iFilm, а дори и социални мрежи като MySpace. Можете също така да изтеглите безплатно FLV Player от сайта, за да гледате файловете.

 

11. DownloadVideos

DownloadVideos е лесен за използване. Можете също така да изтеглите безплатно FLV плейър, за да гледате видеоклиповете.

 

12. YouTubia

YouTubia.com позволява да изтеглите и запишете видеоклипове от YouTube във вашия IE или Firefox браузър. YouTube видеоклиповете се изтеглят във FLV формат и ще ви е необходим FLV Player, за да ги гледате. Може би трябва да преименувате разширението на файла на .flv преди да го гледате.

 

13. YouTubeDownloads

YouTubeDownloads е една интересна услуга, която ви позволява да изтеглите видеоклипове от YouTube (други сайтове не се поддържат). След като въведете линк към видеото, ще можете да го свалите като FLV файл.

 

14. KissYouTube

KissYouTube е услуга, която предоставя два интересни начина за сваляне на видеоклипове от YouTube.

 

Първият е да отидете на страницата, където се намира видеото и да добавите  думата kiss (целувка) пред името youtube.com. След като натиснете Enter, браузъръът ще ви отведе до мястото в KissYouTube, където ще можете да си изтеглите видеоклипа.

Вторият е да отидете директно на сайта на KissYouTube, да въведете URL-а  на клипа, и да натиснете “Get It”.

Видеоклиповете се свалят само във FLV формат.

 

Сигурен съм, че арсеналът от онлайн приложения ще расте, така че този списък едва ли е финален.

Но ако все още не сте си сваляли видеоклипчета, изберете някое от предложенията и опитайте. А ако вече имате опит с други уеб приложения – моля, споделете ги с нас.