Водещите компании успяват да намерят перфектният баланс между високата производителност и тънките размери в новото си поколение смартфони. Последните модели на Apple, Samsung и Sony са компактни и невероятно бързи, като Sharp планират да намалят допълнително тяхната дебелина. Японският производител от няколко години разработва уникална технология с името In-Cell и вече е готов да стартира масовото производство на първите дисплеи с нея на пазара, предаде TechCrunch.

 

Въпросните панели са гаранция, че смартфоните които ги използват ще бъдат по-тънки и леки от настоящите устройства на пазара. Основната причина за това е, че технологията на Sharp съчетава LCD дисплея и тъчскрийна в един компонент, като обикновено те са разделени в мобилните устройства. По този начин In-Cell панелите ще позволят на водещите компании да създават много по-компактни джаджи, което със сигурност е добра новина за нас потребителите.

 

Припомняме ви също, че именно Sharp създадоха дисплеите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus и смятат да произведат първо In-Cell дисплеи за смартфони. Все пак на по-късен етап плановете на компанията предвиждат тази иновация да е достъпна също за таблетите, лаптопите и компютрите. Ще трябва да се въоръжим с още търпение, за да видим кой ще бъде първият модел на пазара, който използва In-Cell технологията на Sharp.