Как Google съхранява служителите си свежи и трудоспособни за дългите дни и нощи на работа? Отговорът е със  в шушулка. Richard Waters, репортер на FT разкри тайната на компютърния гигант Google за релакс на служителите. Той е бил в централата на компанията и пробвал този непознат начин за почивка и останал изненадан от резултата.

 

Този специален уред-шушулка се нарича MetroNap EnergyPod и използва технология на NASA за създаване на лично пространство в капсула. В MetroNap EnergyPod човек се чувства като на дивана в къщи. Чувството е все едно си в пашкул, който изолира външния шум и не отвлича вниманието със странични неща. Уреда позволява да се разположите в оптимална позиция за стимулиране на кръвообращението и намаляване на натиска върху долната част на гърба.  Оптималния релакс се постига с точно определено време сън при много приятни условия. Събуждането се осъществява с комбинация от устройства за осветяване и вибрации.

 

Естествено, всички очакваме Google да има някаква по-особена стратегия за ръководене на персонала, за да извлича максимума от тях, но подобна технология е създадена за употреба при екстремни условия, непривични за земната реалност. Означава ли това, че натоварването в тази компания е убийствено високо за възможностите на обикновения земен жител, та се налага да се използват подобни драстични мерки. Изводите явно се налагат сами.