Технологията Thunderbolt 3 вече е факт, тъй като Intel представиха официално най-новата версия на набиращия все по-голяма популярност стандарт. Една от основните идеи на компанията е да я превърне в много по-достъпен избор за максимален брой производители които да я включат в своите бъдещи лаптопи и компютри. Thunderbolt 3 ще позволи на потребителите да извършват трансфери на данни със скорост от внушителните 40Gbps, информира Engadget.

 

От своя страна това е два пъти по-висока стойност от параметрите на Thunderbolt 2 и четири пъти повече от възможностите на USB 3.1 и DisplayPort 1.2, които поддържат най-много 10Gbps. Другото важно предимство на технологията е, че устройствата с нея ще могат да имат 4K 60Hz дисплеи, а също, че е съвместима с новия USB Type-C конектор. Включването на поддръжка за нея означава, че Thunderbolt 3 е не само най-бързата технология за свързване в индустрията, но и е съвместима с всички водещи медийни формати.

 

По този начин това съчетание има потенциала да я превърна в най-популярната технология за свързване на джаджите ни в мобилната индустрия. Intel също така увериха, че първите устройства с Thunderbolt 3 ще се появят на пазара в края на годината. Все пак масовото навлизане на голям брой модели с новата технология ще се реализира през 2016г. и по всичко личи, че е въпрос на време тя да се превърне в хит сред потребителите.