Само преди две години Samsung представиха първия си UHD телевизор. Миналата година името им се споменаваше неизменно щом ставаше въпрос за телевизор с подобна резолюция, като акцентът, който компанията постави през 2014 година, беше извитият дизайн. Сега, обаче, корейците са готови със следващото поколение технология – SUHD.

 

В интервю за сайта DigitalTrends Дейв Дас – старши вице президент на отдела по маркетинг на продуктите за домашно развлечение в Samsung – обясни какви са преимуществата на новите SUHD телевизори пред старите. Дас очерта общо три нововъведения: 1) слоя от нанокристали върху екрана, който подобрява точността на предаване на цветовете 2) повишената яркост на панела – с 2,5 пъти по-голяма от тази на миналогодишните им UHD телевизори и 3) поддръжката на 10-битов цвят.

 

Дас уточни, че партньорите на Samsung от Fox Innovation Labs са се ангажирали да адаптират много от филмите на Fox към новия стандарт, предлагайки на потребителите най-добрата 4К резолюция. Старши вице президентът също подчерта, че новите SUHD телевизори, които използват операционната система Tizen разполагат с чисто нов интерфейс предлагащ изключително интуитивна навигация и уточни, че всички телевизори на Samsung тази година ще ползват точно тази платформа.

 

Накрая Дас обърна внимание на стилния дизайн на SUHD телевизорите, повлиян от класическата архитектура и изкуство. Новите модели имат скосени рамки, които добавят дълбочина и са извити не само отпред, но и отзад, за да функционират като естетически предмет в дома дори когато са изключени.