Google смятат да извършат интересна промяна в ръководната си структура като назначат Сюзан Войчички за шеф на YouTube дивизията на компанията. В момента тя е вицепрезидент и отговаря пряко за рекламната политика, като именно нейния гараж в Менло Парк е бил първия офис на днешния технологичен гигант. Припомняме ви също, че тя е 16-я служител на Google и ще замени на този пост Салар Камангар, който го изпълнява от 2010г. насам, предаде Recode.

 

За в бъдеще той ще получи друга длъжност в управленския екип а слуховете, че той ще се оттегли от позицията шеф на YouTube се появиха още през миналата година. Много от анализаторите, обаче смятаха, че неговия наследник ще се казва Шишир Меротра, които вече заеха по-висок пост в компанията. От eMarketer изчислиха, че през миналата година видео платформата е генерирала приблизително $5,6 млрд. приходи от реклама.

 

По всичко личи, че шефът на Google Лари Пейдж иска да използва богатия опит на Сюзън Войчички, за да увеличи дори още печалбата на компанията от маркетинг. Предстои да видим как тя ще се възползва от факта, че всеки месец YouTube се посещава от над 1 млрд. потребители, като 40% от тях използват мобилните си джаджи. Вероятно скоро ще разберем и каква ще е новата позиция на Салар Камангар, който досега ръководеше бизнеса на YouTube.