Компанията AUO Optronics официално обявиха, че са разработили уникален AMOLED дисплей от ново поколение. Въпросният панел поддържа внушителната резолюция от 2560х1440 пиксела и това го прави първия модел с тази технология, който може да се похвали с подобно постижение. Невероятното качество на картина се гарантира от ярките и наситени цветове, както и от плътността на пикселите, която достига до 513ppi, информира DigitalTrends.

 

Трябва да отбележим, че Japan Display и LG Display вече демонстрираха възможностите на собствени прототипи на 1440p дисплеи. Новият продукт на AU Optronics, обаче ги превъзхожда освен с по-високата плътност така и с факта, че е първият, който има такава резолюция и е базиран на AMOLED технологията. През годините тя е доказала своите предимства, сред които по-ярки и наситени нюанси, по-добра картина при слабо осветление и ниската консумация на енергиря.

 

Самият дисплей на AU Optronics е с диагонал от 5,7 инча, което е напълно в крак със съвременните тенденции в индустрията. Въпросният панел също така е с дебелина от 0,57 инча, което го прави два пъти по-тънък от конкурентния модел на Japan Display. Много анализатори са на мнение, че Quad HD резолюцията ще е следващата голяма иновация в технологичната индустрия и можем само да се надяваме, че това по-скоро ще стане реалност.