G Watch е един от първите умни часовници, който работи с платформата Android Wear и сега от LG потвърдиха, че стартират продажбите му в глобален мащаб. Потребителите, които проявяват интерес към подобно устройство ще могат да го купят директно от Google Play или в магазините на най-големите търговски вериги. Сред първите страни, които започват доставките му са Франция, Италия, Испания, Великобритания, Германия и др., съобщава TheNextWeb.

 

В следващите дни и седмици броя на държавите, които го предлагат ще продължи да се увеличава, а цената ще варира на отделните пазари и ще бъде обявена допълнително. LG G Watch има елегантен дизайн с квадратна форма и е оборудван с 1,65-инчов IPS дисплей с резолюция от 280х280 пиксела. Процесорът е с работна честота от 1,2GHz и е от Snapdragon 400 платформата на Qualcomm, a oперативната памет достига до 512МВ.

 

Умният часовник осигурява защита срещу прах и вода, като може да се свързва със смартфони, работещи с Android 4.3 OS или по-висока версия на платформата. Пълните размери на LG G Watch са 37,9х46,5х9,95 милиметра, при тегло от 63 грама и ще ви предложи 4GB вградена памет. Предстои да видим как ще се развива конкуренцията между първите умни часовници с Android Wear на пазара.