Eкип инженери от MIT представи интересна мебел, с помощта на която можете да зареждате вашите мобилни устройства във външна среда. SOFT Rocker представлява люлеещ се шезлонг със слънчеви батерии, който прехвърля енергията на слънцето директно във вашите смартфони и таблети, съобщи Gizmag.com.

 

Шезлонгът разполага с три USB порта, като показва информация за състоянието на батерията с помощта на вграден LCD дисплей. Материалът, от който е направен SOFT Rocker е ламиниран MDF, който чрез специална технология и форма на отделните пластове, заема извита форма. Потребителите имат възможност и да завъртат шезлонга, така че покривът винаги да им пази сянка.

 

Чрез натрупаната слънчева енергия през деня, SOFT Rocker осигурява допълнително осветление за вечерните часове. Батерията на шезлонга е от 12 Ah като е достатъчно мощна да захрани който и да е смартфони, таблет, лаптоп или дори преносим диспенсър за студени напитки, който се захранва чрез USB. Екипът от MIT все още не е представил проекта си в масово производство.