МcLaren вече намекнаха, че подготвят впечатляващ суперавтомобил с името P1 GTR и сега най-накрая разкриха повече детайли за него. Новият модел се появява почти две десетилетия след премиерата на оригиналния F1 GTR, който спечели „24-те часа на Льо Ман“ през 1995г. Футуристичният дизайн определено е най-впечатляващата характеристика на McLaren P1 GTR, но същото може да се каже и за мощността му, предаде SlashGear.

 

Aeродинамичното крило в задната част е разположено над карбоновия дифузьор от въглеродни нишки, което осигурява допълнително сцепление. Компанията увери, че това гарантира по-късно спиране в завоите и бързо ускорение,  а предната следа е с 8 сантиметра по-широка от тази на стандартния P1. Суперавтомобилът е оборудван с 3,8-литров V8 двигател с два турбо компресора, който е допълнен и от електрически агрегат.

 

По този начин новото бижу на компанията осигурява впечатляваща мощност от 986 конски сили. МcLaren P1 GTR ще се продава на цена от $3,36 млн. или €2,46 млн. и ще може да бъде купен единствено с покана oт сегашни собственици на автомобили на компанията. Разбира се това е стойност, която само малцина могат да си позволят, но все пак това е един от най-мощните спортни модели, които сме виждали през тази година.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: