Новият браузър Spartan на Microsoft определено е една от най-интересните характеристики на предстоящата платформа Windows 10. Заглавието превъзхожда своя предшественик Internet Explorer по абсолютно всички ключови аспекти от работата си като скорост, сигурност, интерфейс и др. Новата операционна система на компанията също така ще е оптимизирана и за по-малките дисплеи на смартфоните и таблетите, информира wpcentral.

 

Интересно решение, която постави много въпроси свързани с това как ще изглежда мобилната версия на браузъра Spartan и какви функции ще предложи на потребителите си. Благодарение на нови скрийншотове разбираме повече детайли за визията му, както и, че за разлика от Internet Explorer неговата адресна лента ще бъде разположена в горната част. Spartan ще ни предложи и полезна Hub функция, в която може да запазваме съдържание, което да виждаме в офлайн режим, когато нямаме достъп до интернет.

 

Оказва се, че Microsoft ще премахнат класическото Hamburger меню, което ще бъде заместено от допълнителни контролери с елипсовидна форма. Потребителите също така ще могат да използват гласови команди, за да откриват съдържание в интернет, благодарение на персоналния асистент Cortanа. Компанията ще продължи да залага на обратна връзка със своите клиенти в разработването на новия си браузър.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: