ZenWatch е името на първия смарт часовник на Asus с платформата Android Wear, който привлича вниманието ни със своя елегантен дизайн. Компанията продължава да проявява голям интерес към тази пазарна ниша и вече разкри плановете си да представи нов модел, който се казва VivoWatch. Сега в интернет изтекоха нови данни, разкриващи какви подобрения можем да очакваме в устройството, предаде TechSpot.

 

Предстоящият часовник също ще работи с Android Wear, но ще предложи значително по-добър живот на батерията, в сравнение със своя предшественик. Asus твърдят, че потребителите могат да очакват до 10 дни време за работа с едно зареждане, което е сериозно увеличение, спрямо 1-2 дни на ZenWatch. VivoWatch отново ще ни предложи стилен дизайн и ще има корпус от неръждаема стомана и ще е IP67-сертифициран.

 

От своя страна това означава, че той ще може да издържи потапяне във вода и ще осигурява защита срещу прах, което е все по-търсена характеристика сред потребителите. Смарт часовникът Asus VivoWatch е създаден, специално за потребителите, които водят динамичен начин на живот и ще предложи много допълнителни функции, предоставящи в реално време данни за тренировките ни. Ще е интересно да видим на каква цена компанията планира да стартира продажбите на новото си устройство на пазара.