След като в няколко ревюта разгледахме новата серия фаблети и смартфони на наложилият се вече като лидер в класа на бюджетните Smart устройства в България бранд – RevoPad.

 

Дойде ред да разгледаме и една сериозно улесняваща живота ни джаджа на същата марка. Това е часовника Revo Watch – всъщност часовник е само едно от приложенията които има това умно устройство.

 

Какво друго може да прави още той, предстои да ви покажем по долу.

 

 

 

 

Часовникът на Агент 007 - Джеймс Бонд

По-големите от вас сигурно си спомнят как през 70-те и 80-те години имаше бум в смелите технологични решения. Летящи автомобили, телепортиращи модули, смахнатият професор който с DeLorean DMC-12 се разхождаше в различни измерения иии не на последно място, великата поредица за Агент 007 Джеймс Бонд – който говори по часовника си от който стърчи антена.

 

2_400_205

 

Е Revo Watch е усъвършенстваният правнук на тази смела, граничеща с лудостта мечта от преди 35 години. Тук ще ви зададем един любопитен въпрос – Знаете ли каква марка е часовникът по който говори Роджър Мур в епизода Moonraker който завладя световната кино сцена през 1979г. Отговорът ще научите малко по-късно в ревюто ни. А сега нека разгледаме дизайна на джаджата на Revo.

 

С какви устройства работи?

Ще избързаме да отбележим, че за разлика от Samsung Galaxy Gear и Gear Fit, които не само са предназначени единствено за Samsung, а тръгват сако на най-новите им модели, Revo Watch може да се използва и с марки различни от RevoPad и RevoPhone. Също така няма и ограничение към операционна система. Можете да го свържете както към Android, така и към смартфони с iOS. Единственото условие е те да имат Bluetooth.

 

3_400_188

 

Дизайн

Дизайнът на Revo Watch е универсален – той би се вписал в тоалета ви еднакво добре когато сте с костюм или пък спортно облечени. Корпусът е умела комбинация между пластика и анодиран алуминий. Периферната преливка завършва с хримиран кант, като по този начин подсилва доброто ни впечатление от корпуса. Дисплеят е монохромен и когато не е активиран изглежда като полускъпоценният камък Оникс.

 

4_400_183

 

Когато работи, свети в синьо. И ние както вас в този момент си казахме – защо не е цвете? Но и това има своят отговор - Revo Watch няма за цел да показва картинки, тъй като никой дисплей под 3” не е удобен за гледане на такива, а от друга страна би било нелепо да носите на ръката си нещо толкова огромно. Така че Revo залагат на максималната функционалност – часовника има 2 основни задачи – да показва часа и да приема директно обаждания. Поради липсата на цветен дисплей, батерията получава далеч по-голям капацитет на работа.

 

5_400_165

 

При близо седмица тестове, направихме само едно пълно зареждане. Зареждането става посредством отделна кръгла докинг станция, която през USB се свърза към компютър. Също заради спестеното за сметка на дисплея място, в Revo Watch е монтиран изключително силен високоговорител. Когато е усилен на максимум, с негова помощ чуваме звънящият часовник дори на разстояние от около 20 метра. Микрофона също улавя звуците чисто. Часовника има и вибрация, която ще определим като доста силна.

 

7_400_92

 

Функции

Каишката е олекотена и дишаща. Макар материята да е изкуствена, тя не запарва кожата ни след дни носене. Ние предпремиерно тествахме черният вариант - но на пазара се очаква появата на още две версии. Бяла каишка със златен корпус и сива със сребрист.

 

6_400_100

 

Какви са допълнителните функции на Revo Watch? Той е 24 часа активен, като през това време може да измерва както колко крачки сте направили, така и изминатото разстояние. Когато е в покой, посредством сензор той също разбира това и изключва част от ненужните в този момент функции, за да пести енергия. Друга полезна функция е тази която спасява от кражба телефона ви. Ако той се отдалечи на повече от 10 метра от часовника, Revo Watch започва да вибрира и издава силен звук.

 

8_400_60

 

А сега и отговорът на въпроса който ви зададохме по-рано. Часовникът по който говори Роджър Мур, Агент 007 в Moonraker е Сейко.