Всички фенове на Sony очакват с нетърпение премиерата на новия смартфон Xperia Z4, който ще има много важно значение за присъствието на компанията в индустрията. Японският производител сега реализира премиерата на друг модел с името Xperia E4g, който е фокусиран към най-ниския ценови сегмент. Новото устройство на компанията включва поддръжка за LTE мрежи и ще е достъпно за потребителите в бял и черен цвят, предаде SlashGear.

 

Sony Xperia E4g e oборудван с 5-инчов IPS дисплей, който поддържа резолюция от 960х540 пиксела и се захранва от мощен процесор с четири ядра и тактова честота от 1.5GHz. Потребителите ще могат да избират между версия с една или две SIM карти, а също да се възползват от новото камера приложение на Sony. Благодарение на него ще можем да избираме между 52 различни режима за снимане на любимите си кадри и да персонализираме снимките си.

 

Смартфонът поддържа технологията NFC и има батерия с капацитет от 2300mAh, която гарантира до два дни време за работа с едно зареждане. Компанията възнамерява да стартира продажбите на Xperia E4g на европейския пазар през април на цена от €129. За нас потребителите ще е много интересно да видим как устройството ще се конкурира с другите популярни модели в този ценови клас.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: