След като в продължение на дълго време бе обект на множество спекулации сега от Samsung официално представиха новия си смартфон, който се казва Galaxy J1. Компанията автоматично стартира продажбите му на индийския пазар, като неговата глобална премиера се очаква до края на следващия месец. Потребителите ще имат възможността да избират между бяла, синя и черна версия на Galaxy J1, съобщава fonearena.

 

Новият смартфон разполага с 4.3-инчов дисплей, който поддържа WVGA резолюция и се захранва от четириядрен 1.2GHz процесор на Qualcomm. Другите му характеристики включват 768MB RAM, вградена памет от 4GB, батерия с мощност от 1850mAh и платформата Android 4.4 KitKat OS. Устройството разполага още с поддръжка за две SIM карти, LTE мрежите, а също и с 5-мегапикселова камера в задната част.

 

Дебелината на Samsung Galaxy J1 е 8.9 милиметра при тегло от 122 грама, като отпред има и 2МР сензор за селфита и видео разговори. Смартфонът може да работи с microSD карти с капацитет до 128GB, а също така включва поддръжка за Bluetooth 4.0, GPS, Wi-Fi 802.11b/g/n и технологията NFC. В заключение ще отбележим, че се очаква цената му на европейския пазар да бъде от порядъка на €140.