Още на изложението MWC 2014 в края на февруари се очакваше Nokia да реализират премиерата на нов смартфон от висок клас, който работи с Windows Phone 8.1 OS. След като това не се случи в интернет се появиха данни, че компанията подготвя специално събитие, което ще се проведе на 19 април. Именно на тази дата ще видим предстоящия модел на финландския бранд, който се разработва с кодовото име „Martini”, информира Pocketnow.

 

Известният блогър @evleaks публикува в своя Twitter акаунт интересни данни, според които Nokia ще го представи на пазара с името Lumia 930. Все още нямаме официално потвърждение на техническите му спецификации, но се очаква моделът да предложи 4,5-инчов дисплей с Full HD резолюция и 20-мегапикселова камера в задната част. Батерията е с капацитет от 2700mAh, а вградената памет е 16GB и може да се увеличи допълнително с microSD памет карта.

 

Процесорът на Nokia Lumia 930 e с четири ядра и тактова честота от 2,2GHz и е допълнен от 2GB RAM, а както името му подсказва устройството е проектирано като наследник на култовия Lumia 920. Ще е много интересно да видим дали компанията планира да реализира премиерата и на други устройства на 19 април. По всичко личи, че това ще са последните продукти с този бранд създадени от Nokia, тъй като Microsoft ще финализират придобиването на мобилния бизнес на компанията до края на месеца.