Само преди няколко дни от Nokia официално реализираха премиерата на първите си смартфони с новата платформа Windows Phone 8.1 OS. Компанията представи три модела, които носят имената Lumia 630, 635 и 930, като в голяма степен можем да кажем, че това ще бъдат последните хардуерни продукти на финландския бранд. Припомняме ви, че се очаква до края на месеца Microsoft да финализират сделката за придобиването на Nokiа, а бъдещето на двете компании поне засега крие доста мистерии.

 

Докато чакаме да видим как ще се развият нещата разбираме и на каква цена ще се продава новият Lumia 630 на европейския континент, съобщава Gsmarena. Данните за това са публикувани от италианското подразделениe на Vodafonе, които разкриват, че потребителите ще могат да купят модела на цена от €150 с включените местни данъци и такси. Продажбите на устройството на континента стартират през май, а от мобилния оператор сега стартират специална промоция и именно благодарение на нея получаваме тази информация.

 

Lumia 630 има 4,5-инчов IPS дисплей с резолюция от 854х480 пиксела и Gorilla Glass 3 защитно стъкло и се захранва от четириядрен 1,2GHz Snapdragon 400 процесор на Qualcomm. Другите му интересни спецификации включват 5-мегапикселова камера в задната част, 8GB вградена памет, 512МВ RAM, 8GB вградена памет и допълнителен слот за microSD карта. Батерията е с капацитет от 1830mAh, а също както другите модели от популярната Lumia серия потребителите ще могат да избират между серия от разнообразни цветове.