По всичко личи, че „Home” бутона, който сме свикнали да присъства централно в долната част на смартфоните и таблетите ни, вече ще излезе в пенсия. Неговият заместник е дело на базираната в Palm Beach САЩ компания Sonavation Inc.

 

Разработката на база Finger Print сензор е вградена в Corning Gorilla Glass защитният слой над дисплея на Smart джаджите. На пръв поглед решението не се вижда от човешкото око.

 

Създателите му да го кръстили Ultrasound Fingerprint Biometric Touch Sensor и той има всички предпоставки да намери приложение сред всичките над четиредесет бранда, които са вградили в устройствата си Gorilla Glass.

 

Технология 

Какви други плюсове има технологията – освен да премахне механичният или сензорен „Home”, тя се използва и като четец на пръстови отпечатъци който дава допълнителна сигурност на телефона ви. В същото време, Sonavation са се погрижили, независимо дали пръста ви е мокър, мръсен, целият в прах или дори в машинно масло, той да сработва правилно. Това автоматично печели като потенциални бронираните удароустойчиви смартфони.

 

sonavation-through-glass2_400

 

3D ултразвуковият биометричен сензор няма обявена стойност и не се знае до колко, той би повлиял на цената на смартфоните или таблетите в които би бил вграден. В този ред на мисли, в интернет от известно време има слух, че новият Apple Iphone 6s няма да има “Home” бутон.

 

1pcs-touch-id-button-metal-aluminum-home-button-sticker-for-iphone-5-iphone-6-6-plus

 

Дали пък в него няма да е вградена именно тази иновативна технология? Предстои да разберем отговорът на този въпрос, съвсем скоро.

 

Вижте още, как Dermalog могат да скрият портфейл в пръста ви