Смартфоните Ara са интересна концепция, която има потенциала още през тази година да се превърне в реалност. Google продължават да търсят повече хардуерни партньори, които да разработват различни компоненти за уникалните устройства. Руската технологична компания Intersoft също се присъедини към този амбициозен проект и вече създаде първите си модули за иновативните смартфони, съобщава SlashGear.

 

Първият нейн компонент се казва Do-Ra, което е съкращение от „Dosimeter-Radiometer” и той ще добави интересна функционално към устройствата Ara. Всъщност под това име се крие модул, който е оборудван със силиконов сензор, който е в състояние да измерва нивата на радиация.  Допълнително мобилно приложение на Intersoft ще ви предоставя още детайли за тази характеристика, като Do-Ra ще е достъпен в трите размера, които смартфоните Ara поддържат.

 

От своя страна това означава, че този модул ще е съвместим с всички размери на тези устройства, като компанията е разработила и още един Dual SIM модул. Трябва да отбележим също, че Project Ara се очаква да намери място и в набиращия популярност пазар на смарт часовници. Може само да се въоръжим с още търпение, за да разберем повече детайли за този амбициозен проект.