Само преди няколко дни разбрахме, че Microsoft вече се намира във финална фаза на разработването на Windows Phone 8.1 OS. Последните данни в интернет разкриват, че от този ден водещите производители на мобилни устройства са започнали да провеждат тестове с платформата и своите нови модели. Традиционната конференция Microsoft Build започва на 2 април и именно тогава ни очаква и официалната премиера на WP 8.1 OS, предаде PocketNow.

 

Nokia също ще проведе специално събитие, на което ще представят и своите първи смартфони с новия софтуер. От WPCentral получиха интересни данни, според които продажбите на устройствата с WP 8.1 OS на глобалния пазар стартират само няколко седмици по-късно, а именно на 23 април. Сред първите устройства, които ще се възползват от предимствата и се очаква да са Nokia Lumia 630 и 930, a също Samsung ATIV SE.

 

Tрябва да отбележим, че ако искате да актуализирате сегашния си модел към Windows Phone 8.1 OS ще се наложи да се въоръжите с още търпение. Причината е, че разпространението на OTA ъпдейта ще се забави заради различните мобилни оператори в държавите. Все пак само след няколко дни ще разберем какви са подобренията в Windows Phone 8.1 OS, а също и дали други големи компании ще представят смартфони с нея.