Мicrosoft постоянно ни разкриват повече детайли за новите функции, които планират да интегрират към платформата Windows 10. Припомняме ви, че нейния интерфейс е оптимизиран да работи с по-компактните смартфони и таблети, като сега разбираме за още едно подобрение, което ни очаква в мобилната ѝ версия. Оказва се, че тя ще включва поддръжка за новия USB Type-C конектор, информира PocketNow.

 

Въпросният кабел се отличава с много по-компактни размери, предлага допълнителни функции и също така осигурява по-висока скорост на работа, в сравнение със своя предшественик. Благодарение на него смартфоните с Windows 10 ще могат да трансферират данни с 10Gbps, като USB Type-C също така осигурява поддръжка за 5K разделителна способност от 5120x2880 пиксела. Малките размери на конектора също така ще допринесат за разработването на по-тънки устройства на водещите компании.

 

Windows 10 за смартфони ще е базирана и на серия допълнителни протоколи, сред които USB Bluetooth, Generic USB Host Driver, Human Interface Device (HID), USB Mass Storage и Hubs. По всичко личи, че опциите за свързване ще се очертават като едно от предимствата на новата мобилна платформа на технологичния гигант. Ще е интересно да видим кой ще е първият смартфон с Windows 10 на пазара и коя компания ще го представи на пазара.