Батерията е ключов компонент от работата на съвременните смартфони, но въпреки усилията на водещите компании техните устройства трудно успяват да издържат повече от един ден с едно зареждане. Именно това е водещ фактор при избора на потребителите и сега от PhoneArena проведоха серия от тестове, за да разберат кои устройства предлагат най-дълго време за работа.

 

Възможността да работим по-дълго със съвременните си смартфони е нещо, което всички ние искаме да получим. Разбира се винаги можем да се сдобием с допълнително зарядно или батерия, но това може да ни създаде проблеми, особено в случаите, когато пътуваме.

 

По този начин, ако планирате да се сдобиете с ново устройство задължително трябва да обърнете внимание на този ключов компонент от работата им. Ето и кои са смартфоните с най-издръжлива батерия на пазара:

 

1. Sony Xperia Z3 Compact

Изненадващо или не компактният Xperia Z3 Compact на Sony демонстрира най-добър резултат, тъй като успява да издържи 10 часа и 2 минути. Официалните данни на компанията показват, че модела може да предложи до 14 часа време за разговори в 3G мрежи, 10 часа за постоянно гледане на видео и 110 часа за слушане на музика. Aко искате да заредите устройството от 0% до пълния му капацитет ще са ви необходими приблизително 208 минути.

 

1.1_400_78

 

2. RevoPhone K850 Octacore KitKat

RevoPhone K850 Octacore KitKat e смартфон от бюджетния сегмент, който ще ви изненада със своите възможности и своя 5-инчов дисплей с HD разделителна способност.  Осемядреният процесор и 13-мегапикселовата камера по никакъв начин не се отразяват на дългия живот на на неговата 2200mAh батерия. Устройството успява да издържи цели два дена  в режим на 3G,  разговори и сърфиране в мрежата в рамките на 3 часа, което е доста добро постижение, което го поставя в директна конкуренция по този показател с много по-скъпите модели на другите компании в индустрията. Едно е ясно, освен издръжливата батерия, той е най-евтиният осемядрен смартфон на пазара.

 

k850-kitkat_400_02

 

3. Samsung Galaxy S5  

Последният флагман на корейския гигант също демонстрира доста приличен резултат и е в състояние да издържи 7 часа и 38 минути с едно зареждане на батерията. Нейната мощност е 2800mAh, като според Samsung потребителите могат да очакват 67 часа време за постоянно слушане на музика, 21 часа време за разговори и около 390 часа в режим на готовност. Така Galaxy S5 се позиционира като един от най-добрите модели с Android OS по този показател, които ще откриете на пазара.

 

galaxys5g2_400

 

4. HTC One (M8) 

Най-добрият смартфон, който тайванския производител е създавал досега също предлага дълъг живот с едно зареждане, като според тестовете той може да издържи приблизително 7 часа и 12 минути. Собствениците на устройството могат да го заредят на пълен капацитет за 207 минути, като батерията му е литиево-полимерна и има капацитет от 2600mAh. По този начин  той гарантира 496 часа в режим ма готовност и около 20 часа време за разговори в 3G мрежи.

 

1.4_400_86

 

5. LG G3

Друг популярен смартфон с Android OS, който попада в тази класация е новия модел от висок клас на LG. Teстовете показват, че той може да издържи над 6 часа с пълния капацитет на своята батерия, която е с мощност от 3000mAh. Интересното е, че това устройство може да се зареди до пълен капацитет само за едва 120 минути, а това е стойност, с която превъзхожда всичките си конкуренти. 

 

1.5_400_68