Samsung и LG в момента произвеждат около 50% от всички дисплеи за мобилни устройства в технологичната индустрия и ще продължат да доминират в дългосрочен план този сегмент. Корейските гиганти инвестират сериозни средства в развитието на нови иновативни технологии, които да им позволят да запазят лидерската си позиция. Благодарение на нови данни на GforGames разбираме над какви проекти работят сега двете компании.

 

Според тях Samsung ще са готови да представят официално на пазара смартфони със сгъваеми дисплеи още през следващата година, което определено е доста впечатляващ срок. Припомняме ви също, че корейския гигант показа при закрити врати възможностите на подобен панел на миналогодишното изложение CES 2014 и се приближава все по-близо до превръщането на тази иновация в реалност. LG също разработват модели с такъв форм фактор, но са насочили изцяло вниманието си към прозрачните дисплеи.

 

Сега те се използват в различни продукти като самолети, Heads-up дисплеи, билбордове и дори хладилници, като позволяват потребителите да виждат какво има вътре без да отварят вратата им. Фазата на разработването им вече е приключена като LG са готови с първия си прототип, което също е доста интересно. В заключение ще отбележим, че навлизането на първите смартфони или таблети с подобни панели няма да се реализира през 2017г.