Дали животът на батериите на мобилните ни джаджи ще се подобри някога е едно от най-големите опасения за всички собственици на смартфони. За щастие обаче безжичното зареждане вече не е една от технологиите на бъдещето, а широко използван метод.

 

Разбира се, тази възможност все още не е достъпна за всички модели смартфони. iPhone например, не предлага безжично зареждане. Има обаче производители, които предпочитат тази технология.

 

Вижте списъка на PC Mag със смартфони с възможност за безжично зареждане

 

1. Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 е съвместим както с Qi така и с PMA безжичната технология за зареждане. Със своя елегантен дизайн, невероятна производителност и голяма 16-мегапикселова камера, този Android телефон ще ви плени напълно.

 

galaxy-s6-qi-chargers-9zh2jqc_400

 

2. Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge също е съвместим с двата стандарта за безжично зареждане – Qi и PMA. Смартфонът предлага иновация, с която нито един друг смартфон не може да се похвали на пазара, а именно уникалния дисплей, който е извит от двете страни. Samsung са оптимизирали и много от своите приложения да се възползват от това допълнително пространство и да ни улеснят максимално в работата с него. 

 

samsung-galaxy-s6-edge-wireless-charging_400

 

3. Sony Xperia Z3

Sony се присъедини към производителите предлагащи устройства с безжично зареждане с Sony Xperia Z3. Смартфонът е сертифициран по стандарта Qi, водоустойчив е, а батерията му издържа повече от 12 часа с едно зареждане.  Процесорът е Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 с Krait 400 архитектура и тактова честота 2.45 GHz.

sony-xperia-z3vproduct-photos018_400

 

4. Google Nexus 6

Google Nexus 6 е сертифициран по стандарта Qi. Освен това е оборудван с 13-мегапикселов сензор с двойна LED светкавица, автофокус и оптична стабилизация на изображенията, който може да снима 2160р видео с 30 кадъра в секунда.

 

nillkin-magic-disk-qi-wireless-charger-pad-for-lg-google-nexus-6-001_400

 

Вижте кaкво трябва да знаем за безжичното зареждане