Повечето от нас ползват Facebook всеки ден, като правят едни и същи неща ден след ден – актуализират статуса, проверяват профилите на приятелите си, свалят и качват снимки и от време на време си чатят с някой.

 

Знаете ли обаче, че всички тези дейности могат да се правят и по по-различен начин? Ако имате нужда от разнообразие разгледайте тези 7 Facebook трика, за които може да не знаете. Информацията е на Life Hack.

 

Кликнете тук, за да разберете и как да блокирате някой във Facebook, без той да разбере. Не пропускайте да научите повече и за тези 5 Facebook функции, за които може би не сте чували.

 

1. Променете шрифта на статусите, които пускате във Facebook

По подразбиране, Facebook дава достъп само до един шрифт. Той е хубав, но всички го използват! Това не е забавно! Отидете на тази страница. В полето напишете текста и натиснете бутона “Convert”. Текстът който сте въвели ще се изпише в различни шрифтове, копирайте този вариант който ви харесва и го поставете в Facebook.

 

2. Пуснете празен коментар

Може би сте виждали празни коментари във Facebook и сте се питали как става това? Лесно! Отворете полето за писане на коментари. Натиснете и задръжте клавиша ‘Alt’ след това въведете 0173. Натиснете ‘Enter’, за да се публикува коментара.

 

3. Спрете Facebook да ви следи

Facebook прави пари от потребителите си. Компанията следи почти всичко, което те правят в опит да ги разбере, но реално Facebook продава тези данни. Ако искате да спрете всички опити за проследяване на Facebook, използвайте добавката Facebook Disconnect, която е налична за браузърите Firefox и Chrome

 

4. Как да визуализирате ъпдейтите си с облаци от думи

Има един наистина страхотен начин да визуализирате вашия статут в Facebook като облаци от думи. Това става с приложението Status Analyzer 3D. Можете да споделите резултатите с други потребители като го публикувате на стената или като го добавите към вашия профил.

 

5. Синхронизиране на Facebook календара с този на Google

Ако сте регистрирали събитие на Facebook  или просто искате да следите рождените дни на всички ваши приятели, синхронизирайте вашия Facebook календар с вашия Google Calendar. Първо, влезте в Facebook и кликнете върху ‘Събития’ в лявата колона. В долната част на дясната колона ще видите връзки за предстоящи събития и рождени дни. Кликнете с десния бутон върху връзката, която искате и изберете ‘Copy Link Location’. След това отворете вашия Google Calendar. В лявата колона, намерете ‘Other Calendars’. Кликнете върху стрелката сочеща надолу в страницата ‘Other Calendars’ и след това кликнете върху ‘Add by URL’. Поставете линка, който копирахте от Facebook, и кликнете върху ‘Add Calendar’. След няколко секунди новата опция на календара ще се появи. Тя ще се актуализира автоматично, но Google казва, че понякога това може да отнеме няколко часа.

 

6. Използвайте емотикони във вашите статуси

Знаете ли, че Facebook ви позволява да използвате емотикони в публикациите и коментарите си, независимо дали използвате десктоп или мобилен телефон? Трябва само да използвате емотиконите от вашия телефон или да изтеглите подходящо разширение за браузъра, който ползвате на десктопа си като Show Me Emoji!! за Chrome

 

7. Поствайте GIF файлове

Търсачката за GIF файлове, Giphy, предлага на потребителите лесен начин да публикуват анимирани GIF изображения на Facebook, а това е нещо, което е забранено на сайта. За целта отидете Отидете на giphy.com, харесайте си файл и споделете линка във вашата Facebook страница. Facebook автоматично ще генерира линка с бутон за възпроизвеждане на видео. Ще трябва да кликнете върху този бутон, за да видите анимацията.