Ако нещо не е популярно, това не означава непременно, че то не е добро. При мобилните приложения, много често едно приложение е по-популярно сред хората от друго, просто защото е по подразбиране в устройството ни или се рекламира по-осезаемо.

 

Така че, за да не пропуснете някое важно за вас приложение е добре да разгледате списъка на анализаторите от Life Hack. Той се състои от седем добри алтернативи на най-популярните мобилни приложения.

 

Кликнете тук, за да научите как да изтривате предварително инсталирани приложения от смартфон с Android. А ако кликнете тук ще разберете как може да местите приложения върху SD картата на една Android джаджа.

 

И така, разгледайте тези 7 добри алтернативи на най-популярните мобилни приложения.

 

1. MoboRobo

За разлика от iOS, Android не предлага официално десктоп мениджър, което означава, че има много алтернативи с различно качество и функционалност. MoboRobo Android Smartphone PC Manager е толкова добър, колкото бихте искали. Тoй е лесен за употреба, служи за архивиране и възстановяване на почти всички данни на устройството ви, позволява лесно да управлявате файловете си, и което е още по-приятно, работи и за iOS, а това ви позволява да преодолеете ‘пропастта’ между вашите мобилни устройства.

 

2. Sunrise Calendar

Приложенията за календар са полезни за тези, които обичат да плануват бъдещето си. Но от тези, които идват предварително инсталирани на нашите устройства има какво да се желае. Sunrise Calendar е безплатно приложение което има красив дизайн, разполага с интуитивен интерфейс, позволява лесно да организирате времето си и да синхронизирате с редица други услуги, като Google Calendar и Evernote.

 

3. Picsel Smart Office

Picsel Smart Office е малък, но мощен инструмент за Android и iOS, който ви позволява да четете и редактирате документи, създадени в Office 2003/2007, PDF файлове, изображения, отваряте прикачени файлове към имейли и така нататък. Ако имате нужда да споделите вашите файлове с други хора, можете лесно да го направите чрез Dropbox.

 

4. Apex Launcher

Apex Launcher е създаден специално за тези, които са или уморени от това, което им предлага началния екран на тяхната Android джаджа или искат нещо повече от тяхното устройство. С Apex Launcher може да персонализирате началния екран, за да отразява по-добре вашата личност.

 

5. Atrium

Разработчиците твърдят, че Atrium е едно от най-добрите в момента Facebook приложения за Android. Но дори и да звучи доста присилено, то определено бие приложението по подразбиране. Atrium ще ви впечатли с изчистен, прост и интуитивен потребителски интерфейс, който позволява да поддържате връзка с приятелите си и да следите най-новите новини чрез едно приложение, да следите вашите групи и страници, да изпращате незабавни съобщения и много, много повече.

 

6. Google Hangouts

Може би ще попитате: кой има нужда от още едно приложение за видео конференции? Skype не е ли достатъчно добър? Като за начало ще споменем, че Google Hangouts е напълно безплатен, докато Skype изисква платен абонамент за видео-конферентна връзка с повече от едно лице. Google Hangouts ви позволи да започнете разговор с до 10 души напълно безплатно. Към това добавете отличното качество на видеото и полезните бизнес функции.

 

7. Tango

Tango е друга чудесна алтернатива за видео разговори, при това безплатна. Приложението има опция за изпращане на записани видео съобщения до няколко души.