Chrome е добър и надежден браузър, но отворим ли повече от седем или осем отметки едновременно, операционната ни система чувствително намалява бързината си. За щастие, вече може би има решение на този проблем. Mashable.com предадоха, че ново разширение на име Great Suspender ни позволява да отваряме до 30 отметки в Chrome без каквото и да е забавяне на работата на компютъра.

 

„Магията” се базира на метод, при който Great Suspender просто „приспива” онези отметки, които в момента не използваме, така че те престават да използват от RAM паметта на компютъра ни. Ние сами можем да определим след какъв период от време разширението да „приспи” отметките: имаме избор между 20 секунди и три дни.

 

Всяка отметка, която не сме използвали в продължение на определения от самите нас период ще се оцвети в синьо и ще бъде придружена от надпис гласящ Tab suspended (“отметката преустановена”). За да я „събудим” и използваме наново, е достатъчно просто да я натиснем веднъж. Налице е и опция наречена „бял списък”, която ни позволява да създадем списък от сайтове, които никога не могат да бъдат преустановени, дори когато не сме ги ползвали известно време.