Компанията Sierra Nevada вече започна да разработва собствен търговски космически кораб с името Dream Chaser. Въпросната машина изглежда на външен вид идентично с по-старите капсули на NASA от последните десетилетия и се очаква един ден да бъде използвана, за да превозва астронавти в орбитата около планетата ни. Сега от комапнията официално потвърдиха, че ще извършат първия тестови полет на Dream Chaser на 1 ноември 2016г.

 

Дотогава от Sierra Nevada ще използват Operations and Checkout съоръжението на NASA, което е разположено в Kennedy Space Center във Флорида, за да подготвят машината за най-големия си експеримент досега. Първият полет на Dream Chaser ще бъде само с товар и на борда няма да има хора, като идеята е той да докаже, че кораба е в състояние да издържи на условията в Космоса. Ако всичко върви по план още през 2017г. се очаква Dream Chaser вече да започне да лети в орбитата около планетата ни и с екипаж от астронавти.

 

Sierra Nevada е една от малкото компании заедно с SpaceX, Boeing и Blue Origin, които проявяват интерес към възможността да изпратят собствен кораб в Космоса. Разбира се ще са необходими още няколко години преди подобни машини да бъдат готови, за да превозват хора и да станат част от бъдещите мисии на NASA. След това, обаче се очаква те редовно да летят с товар и астронавти до борда на Международната космическа станция, както и до други интересни локации в галактиката ни.